300 hektarë kultura pranverore do të mbjellen në Dibër

Në komunat e Dibrës dhe Qendrës Zhupës, kulturat pranverore do të mbjellen në 300 hektarë, nga të cilët 60% janë drithëra, kryesisht misrër, raporton DibraJon.

Nga zona e përgjithshme e e planifikuar, 180 do të mbillen me drithëra, nga të cilat 165 me misër, 10 me elb pranvere dhe pesë hektarë me tërshërë. Sa i përket kulturave të kopshtit, ato do të gjenden në 40 hektarë, kryesisht speca, domate, qepë dhe shalqi. Pjesa e mbetur prej 75 hektarësh do të mbillen me kultura foragjere, domethënë 50 me jonxhë dhe 25 kultura të tjera të foragjereve, tha Arben Mulladuti, kreu i autorizuar i njësisë rajonale të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujit në Dibër.

Marketing i paguar...

Për shkak të borës dhe shirave, punët e mbjelljes do të fillojnë me një vonesë, ndoshta javën e ardhshme, nëse lejohen kushtet atmosferike, shtoi ai.

Ne presim që vala e pranverës të nisë javën e ardhshme. Meqenëse fermerët kanë makineri të nevojshme dhe farrëra, ne shpresojmë se gjërat do të kryhen në mënyrë intensive dhe mbjellja do të përfundojë në periudhën optimale. Për shkak të ndryshimit të klimës, sipas këshillës sonë, fermerët kanë filluar të përdorin varietete të reja dmth, farërra hibride që janë më rezistente dhe japin më shumë rendiment, tha Mulladauti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: NDALOHET KOPJIMI! Faleminderit për mirëkuptimin!