Mela: Për dy ditë janë bërë 900 teste në Dibër dhe Zhupë

Si pjesë e skriningut nga Ministria e Shëndetësisë për shkak të koronavirusit, 900 persona u testuan dy ditët e fundit në komunat e Dibrës dhe Qendër Zhupës.

Këtë për REL e tha drejtuesi i njësisë së shëndetit publik në Dibër, epidemiologu Mentor Mela, transmeton DibraJon.

Mela shtoni se janë pranuar 2342 teste në Dibër dhe 17 mjekë familjar, gjinekologë dhe pediatër nga të dy komunat janë përfshirë në realizimin e testimit, ku u regjistruan pacientët e parë me virusin KOVID-19. Mela shton se testimi po shkon pa probleme, si në Dibër ashtu edhe në komunën e Qendër Zhupës.

Mjeku i familjes Abib Mullai tha se testet janë kryer në mënyrë korrekte sipas numrit të pacientëve.

Pediatri Arben Agoli, i cili ishte vetë i infektuar me virusin COVID-19, tha për REL se ordinancën pediatrike “Pedijatria D” ka më shumë se 200 teste dhe ata do të testojnë fëmijët në dy kategori – nga zero në 4. vjet dhe nga 5 deri në 14 vjet.

K.M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: NDALOHET KOPJIMI! Faleminderit për mirëkuptimin!